Προσφορές  
Κριτικές  

Το Πήλιο

Βουνό και θάλασσα!

Το Πήλιο, Mirto Apartments: Άφησσος δωμάτια διαμερίσματα Πήλιο
Το Πήλιο, Mirto Apartments: Άφησσος δωμάτια διαμερίσματα Πήλιο
Κράτηση online

Γαλήνη και θέα θάλασσα!

 

Η ΜΑΓΕΙΑ...


TO ΠΗΛΙΟ
Το Πήλιο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και διάσημα για την μυθολογία τους βουνά της Ελλάδας. Με θέα το Αιγαίο Πέλαγος δημιουργεί ταυτόχρονα μέσα στους κόλπους του, την θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού, περιοχή σπάνιας ομορφιάς, φυσικών και θαλάσσιων πόρων. 

Φυσικά όρια του Πηλίου είναι το ακρωτήριο του Αγίου Γεωργίου στο Αιγαίο Πέλαγος, το ακρωτήρι Αιάντειο στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου, και ακρωτήριο Τραχήλι, στο εσωτερικό του κόλπου, όπου η χερσόνησος καταλήγει πρακτικά.

 

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ
Με βάση την μορφολογία του, το Πήλιο είναι κυρίως χωρίζεται σε ανατολική και δυτική. Οι Ανατολικές πλαγιές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως "το άγριο Πήλιο" και είναι πιο απότομες αγγίζοντας το Αιγαίο Πέλαγος και σχηματίζοντας ακτογραμμές με χωριουδάκια παραδοσιακά και λιμανάκια καθώς και όμορφες αμμουδερές παραλίες. Η δυτική πλευρά του Πηλίου είναι ηπιότερη, χαρακτηρίζεται από τα ελαιόδεντρα, περικλείοντας τον Παγασητικό κόλπο. Είναι πιο ανεπτυγμένη με χωρια πιο κοσμοπολίτικα και εύκολη πρόσβαση, διαθέτοντας ιδιαίτερα γνωστές ειδυλλιακές αμμώδεις παραλίες.

 

 

 

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Κατά την ελληνική μυθολογία το Πήλιο  ήταν η θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και πατρίδα των Κενταύρων. Μυθικά πλάσματα, μισοί-άνθρωποι, μισοί άλογα, οι Κένταυροι, ζούσαν σε δασώδη  ακατοίκητα μέρη του Πηλίου. Ο  πιο γνωστώς μεταξύ των Κενταύρων ήταν ο Χείρων, ο οποίος ξεχώρισε από τους υπόλοιπους ως συνετό, συνετή και σοφή? ήταν επίσης σε θέση να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες με τη χρήση των βοτάνων του Πηλίου και δίδαξε τις τέχνες του κυνηγιού, τη μουσική και τον πόλεμο με τους πιο γνωστούς θεούς και ήρωες ημι αρχαία Ελλάδα.

 

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Από το Πήλιο έλαβε χώρα δύο μεγάλες μάχες, Κενταυρομαχία και Γιγαντομαχία. Η πρώτη ήταν μεταξύ των Κενταύρων το Πήλιο και Λαπιθών πάνω από την όμορφη Ιπποδάμεια. Γιγαντομαχία ξεκίνησε όταν γίγαντες κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στους θεούς για να εκδικηθεί το θάνατο των Τιτάνων. Στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στους εχθρούς τους, σήκωσαν το Πήλιο και το τοποθέτησε στην κορυφή της Όσσας, έτσι ώστε να βρεθούν στο ίδιο επίπεδο με τους Ολύμπιους θεούς, αλλά στο τέλος νικήθηκαν από το Δία.

 

Άλλοι μύθοι
Ανάμεσα στα πιο όμορφα αρχαίους μύθους διαπιστώνουμε ότι αναφέρεται στο γάμο του Πηλέα, βασιλιά της Ιωλκού, και της Θέτιδας, η "καλύτερη" της Νηρηίδες. Στο συμπόσιο γάμο στην κορυφή του Πηλίου, όπου βρίσκεται ο ναός του Διός Ακραίου, όλοι οι θεοί κλήθηκαν με εξαίρεση την Έριδα, θεά της διχόνοιας. Ήταν εξοργίστηκε τόσο πολύ που έριξε ανάμεσα στους καλεσμένους περίφημο «μήλο» της, η οποία στη συνέχεια προκάλεσε τον Τρωικό Πόλεμο, στον οποίο ο Αχιλλέας, γιος του Πηλέα και της Θέτιδας, πολέμησε.

 

Ωστόσο, το πιο όμορφο από όλα αρχαίους μύθους γύρω από το Πήλιο είναι αυτή της την Αργοναυτική εκστρατεία », η οποία, σύμφωνα με τον Πίνδαρο, σηματοδότησε την έναρξη της πλοήγησης. Είναι ένας μύθος που δείχνει την μακραίωνη σχέση με τη θάλασσα, το θαλάσσιο εμπόριο, καθώς επίσης και την αγάπη για τη μετανάστευση των κατοίκων του Πηλίου και της Μαγνησίας γενικότερα.